www.ramopunk.com

Häiriköt etusivu

Häiriköt levyä tekemässä 2015

-

4. Studiossa 15.-17.6.

Levyä tekemässä 2015 - etusivu   1. Treenausta   2. Studiossa 2.-3.6.   3. Studiossa 4.-6.6.  

 4. Studiossa 15.-17.6.   5. Äänitykset lopuillaan   6. Miksaukset   7. Masterointi ja kannet

"Ken joulukuuseen kurottaa, se lähtökiitoon kapsahtaa", pohtii Juuso Häirikkö, viitaten kuvan kera Häiriköiden sijaan mitä ilmeisemmin Suomen jalkapallomaajoukkueen epäonnistumiseen EM-karsinnoissa ja Mixu Paatelaisen potkuihin päävalmentajan paikalta 14.6.15.

15.-17.6.2015

Kolme päivää vaatehuoneessa

Seuraavaksi siirryttiin Aksun legendaariseen kotistudioon, jossa
nauhoitettiin myös Ratkaisun lauluosuudet.

Tässä sessiossa nauhoitettiin kaikki leadlaulut ja pariin biisiin akustisia kitaroita. Aksun kotistudion laulukoppi sijaitsee vaatehuoneessa, käytännössä vietin siis kolme päivää vaatehuoneessa.

Homma meni niin, että mä lauloin jokaisen biisin 5-10 kertaa, ja sitten niistä otoista valittiin parhaat palat, joista koostettiin yksi kokonainen lauluraita. Eli kilosta skeidaa puristettiin 10g:n suklaakonvehti.

Kolmannen päivän lopussa mun ääni oli enemmän kuin karheana. Se vähän kuuluu parissa vikaksi lauletussa biisissä.

Juuso kävi tokana päivänä vetämässä pari lauluosuutta, muuten tehtiin tämä
sessio Aksun kanssa kaksistaan. Vikana päivänä soitin vielä pariin biisiin akustisia kitaroita, tulossa on taas yksi kantria.

Biiseistä puuttuu vielä taustalaulut ja muut mausteet, niille on varattu pari päivää kuun vaihteessa, sitten homma on meidän osalta paketissa.

Erkko

Irwin Goodman ilmestyi Häiriköille!

"Anttikin laskeutui siunaamaan kaluston ennen h-hetkeä, hämäläiset pitää toisistaan huolen", totesi itsekin hämeenlinnalainen Juuso Häirikkö tyytyväisenä Irwin Goodmanin ilmestymisestä äänityssessioihin. Juuso onnistui jopa kuvaamaan  Irwinin ilmestymisen (kuva yllä).

"Bass-lead-vox 16.6."

Hjyvin ikävällä tavalla keskeytyi kolmen viikon juhannus ja Mixun joulukuusen juhlinta, kun ilmeni että laulusessiot olikin sovittu tälle viikolle, eikä kuun vaihteeseen, niinku olin käsittäny.

Suostuin pistään kuvitellun rännini hetkeks paussille ja ampaisin Aksun vaatekaappiin hoitaan osuuteni liidilauluista. Yksi kappale ballaadeja, yksi  intro ja yksi c-osa.

Oisin viihtyny komerossa pisempäänkin, mut väittivät, että son turhaa. Sain kyseiseen ballaadiin kyl mukavasti tunnetta mukaan ja allekirjoitan jäljen täysin. No ainaha voi si syyttää miksausta. Tai Mixua. Ttu. Kiitti vaan. Kausikortti myytävänä!

Nojuu, Erkko veisteli omia, hieman vaativampia osuuksiaan kolme päivää siinä mun hetken ympärillä.

Musta-enkelikuorot sekä rytmimunasektiot nauhotetaan sit siinä kuun vaihteessa.

Nyt alkaa jännittään. Levylle alkaa kansi ja nimi hahmottumaan, ja niiden mahtavuus on saanu täpinän tän paketin suhteen uusiin sfääreihin. Nyt todella odottaa ett sais sen älpyn kouriinsa. No, ei oo enää ees puolta vuotta. Auuuuuuuu.

Juuso

"Mies kaapissa, vaatekaapissa, on antanut äänensä ilman rakkautta kasvaville poloille", pohtii toteaa Juuso,  "Belffie no tsääns, sori" (kuva: Juuso).

 

Kävijälaskuri