www.ramopunk.com

Häiriköt etusivu

Häiriköt levyä tekemässä 2015

-

2. Studiossa 2.-3.6.

Levyä tekemässä 2015 - etusivu   1. Treenausta   2. Studiossa 2.-3.6.   3. Studiossa 2.-3.6. 

 4. Studiossa 15.-17.6.   5. Äänitykset lopuillaan   6. Miksaukset   7. Masterointi ja kannet

"Itä-Helsinki" (kuva: Erkko).

"The Plan"

Studiohommien suunnitelmana oli, että soitetaan ensin oikeassa studiossa kaikki kovaääniset soittimet, sen jälkeen laulut vedetään Aksun kotistudiossa. Eka viiden päivän studiosessio oli Itä-Helsingin ghetossa East Sound studiossa 2.-6.6.2015.

Erkko

Rumpujen säätöä (kuva: Erkko).

2.6. - 3.6.2015

Rummut ekana

Eka päivä East sound -studiossa sujui lähinnä säätämisen merkeissä...

 Ekana oli tarkoitus äänittää rumpuraidat. Eka päivä meni hyvin pitkälti säätäessä rumpujen kanssa. Rumpuja siirreltiin ja mikiteltiin pitkään ja hartaasti.

Nauhoittamaan päästiin vasta kuuden tunnin säätöjen kanssa, ennen kuin yhtään ääntä oli tallessa. Ekan päivän jälkeen oli lopputuloksena muutama hyväsoundinen rumpuraita. Toisena päivänä saatiin loputkin rumpuraidat äänittyä. Maukan kannut meni sitten pääasiassa viimeistään tokalla otolla sisään.

Erkko

Hienosäätöä (kuva: Erkko).

Eka päivä studiossa meni taiteilijoiden osalta melkein kokonaan kahvikoneen opettelussa.

Sillä aikaa tekniikan insinöörit vetivät letkuja tallennuslaitteisiin ja kertasivat niiden saloja ja suloja. Mauzi pääsi illasta takomaan kolmasosan djembeistä narulle ja tunnelma oli katossa, 5m tennarin tasosta. Hyvin meni, hienolta kuulosti, kappas vaan!

Yön laskeutuessa pääkaupungin ylle, esitteli bändin lead-vokalisti Eki miulle maalaiselle vielä paikallisen Pill&boose Exchange Center:in, jossa pirtelön suojaamina saimme seurata monenkirjavan kansan kaupantekoa ja nyrkkeilyvalmennusta. Se pitää kato niinku lyödä se nyrkki siitä pallosta niinku läpi, näääs. No ton oisin tienny, tietenkin.

Toka päivä päästiin si paiskomaan ihan kunnolla ja lounaan ohessa siirryttiin jo djembeistä kantelehommiin. Sinne jäivät niitä pimputtamaan, kun ite lähdin välillä maalle kertomaan äitille, että kuinka on hurjaa etelän isossa kylässä.

Kiitos Maughin kovan rutiinin, näyttää siltä, että aikataulu pitää vielä, ja iha hyvä niin.

Juuso

Maukka tositoimissa (kuva Erkko).

 

(Kuva: Juuso)

Toka rumpali jolle ei matot riitä basarin aloillaan pitämiseen

Yllä olevassa rummut studiossa -kuvasta voi bongat kaiutinjonon pään basaria vasten.

Studio on ollu neljä vuotta pystyssä ja Maukka oli kuulemma toka rumpali, jolle ei pelkät matot riitä basarin aloillaan pitämiseen.

Tälle ei riittäny noi kaiuttimekka, joutu koko ajan niitä kasaan takaisin haltuunsa. ehkä vahva poika, en tiedä.

Juuso

Ensimmäisen päivän haaste (kuva: Juuso).

 

Kävijälaskuri