www.ramopunk.com

Häiriköt etusivu

 

Ramopunk-uutiset 17.6.06:

Häiriköitä Korkkarin sivuilla

Korkeajännityksen toimituksesta löytyy ramopunk-henkeä ja ramopunkkeja voi bongailla jopa lehden sivuilta. Useammankin Korkkariaiheisen biisin tehnyt Häiriköiden Erkko Salonen on päässyt peräti Talvisodan Hurrikaanit -tarinan päähenkilöksi. Erkon toverina taistelee myös Mikko Maunula, jossa yhdistyvät kaksi muuta Häiriköiden jäsentä Mikko Salonen ja Maukka Maunula...

Mikko Maunula ojentaa omapäistä Erkko Salosta.

(Pohjolan Korkeajännitys: Talvisodan hurrikaanit)

Lisää asiaa tästä ja muista ramopunkeista Korkkarin sivuilla ja toimituksessa löytyy Korkeajännityksen Perusoppimäärän sivuilta täältä.

"Erkko Salonen ja Mikko Maunula olivat pienen syrjäkylän kasvatit, jotka menettivät kotinsa ja läheisensä kansalaissodan roihutessa. Erkon evakkotie johti kauas Minnesotaan, jossa hän sai kipinän ryhtyä lentäjäksi. Taitolentäjä Tug Warnerin kanssa tie johti takaisin Suomeen ja talvisotaan ilmavoimien luutnantiksi päätyneen Mikon rinnalle. Taivaan ritarien tielle osui myös kenraali Popov, joka oli vastuussa kotien tuhoksi koituneesta punaterrorista."

 

Ramopunk-uutiset 19.6.06:

”Me ei olla mitään hannareita, 

me ollaan Korkeajännityksen sankareita”

Korkeajännitys-sarjakuva ja sen teemoja tuotannossaan viljellyt Häiriköt kohtasivat Tampereen Vastavirta-klubilla perjantaina 16.6., kun sarjakuvaneuvos Asko Alanen  Egmont-kustannuksesta luovutti uunituoreet Pohjolan Korkeajännitys  -sarjakuvakirjat yllättyneille Häiriköille, Erkko Saloselle, Mikko Saloselle ja Maukka Maunulalle, jotka saivat kunnian luovuttaa nimensä  Talvisodan hurrikaanit! -nimisen tarinan sankareille.

Bändille oli kerrottu etukäteen vain, että Korkeajännityksen toimittaja haluaa ennen keikkaa tavata bändin, josta kovasti pitää. Häiriköt olivat iloisia ja todella yllättyneitä saamastaan huomionosoituksesta. Pojat-yhtyeestä tuttu Korkkarin kääntäjä Marko Kantola totesi luovutuksen yhteydessä, että "Monista muusikoista kirjoitellaan elämäkertoja,  mutta vain harvat pääsevät Korkeajännityksen sankareiksi".

Asko Alanen, takaa kurkkii Woimasoinnun Hannu, Marko Kantola, häirikkökolmikko Erkko, Maukka ja Mikko (Kuva: Jukka Junttila).

Eins zwei drei vier

Me ollaan maamme parhaita

erikoisjoukkojen sotilaita

Puolustamme maatamme niin hyvin kuin vain saatamme

Me isketään kuin käsketään

sitten maan alle häivytään

teemme kaikesta selvää

kaikki meitä pelkää

ME ISKEMME LUJEMPAA

KUIN MILJOONA VOLTTIA

ISKEMME LUJEMPAA KUIN

MILJOONA VOLTTIA

ME EI OLLA MITÄÄN

HANNAREITA

ME OLLAAN 

KORKEAJÄNNITYKSEN SANKAREITA

(Häiriköt: Korkeajännitys)

 

Kävijälaskuri