www.ramopunk.com

Tampere 5.-7.3.2009

7v-keikkaraportti -etusivulle

Joey Luumäki ja akustinen Yamaha (kuva: Laitio-Ramone).

Plevna 7.3.09

Ramosoppa

Ramopunk.com 5v-bileissä Woimasoinnun Hannu keksi, että voitaisiin käydä bileiden kolmantena päivänä käydä illan keikkoja odotellessa porukalla syömässä Plevnassa. Hannu varasi sitten pöydän noin kymmenelle hengelle, jotka olivat sopineet tulevansa Plevnaan syömään. Sana oli kuitenkin ehtinyt kiertää ja paikalla oli kymmenen hengen sijaan kymmeniä ramopunkkisia syöjiä ja ruokailuhetkestä syntyikin mukana pikku happeninki josta vai musiikki puuttui.

7v-bileiden lähestyessä Iskuryhmän Teemu ryhtyi samanlaista samanlaista Plevnan kokoontumista lauantai-päivälle ja se lisättiin sitten osaksi 7v-bileiden ohjelmaakin. Tällä kertaa ennakkoilmoittautumisia tuli jo yli 40 ja jälleen tuli paikalle muutakin porukkaa. Ja nyt oli tarjolla myös musiikkia, kun bileiden työmyyrä Joey Luumäki saatiin Plevnaan esittämään akustinen soolokeikka..

M!ka

Sisällysluettelo:

Jeke: Plevna -Ruokakunnan kruunu

Hartza, Leena, Riina & Ville Vee: Soppailua

Joey Luumäki: Linjana Radio Nova

Biisilista

(Joey Luumäen akustisen soolokeikan biisilista)

Jeke:

Plevna – Ruokakunnan kruunu

Woimasoinnun Hannu sai 5-vuotissynttäreille loistavan idean koota porukka päivällä syömään yhdessä. Kun viimeksikin paikaksi valittu Plevna tarjosi paitsi tilavat puitteet, myös maittavat murkinat, oli helppo valita myös 7-v. synttäreiden kokoontumispaikaksi juuri Plevna.

Iskuryhmän Teemu toimi varausmestarina ja sai koottu viitisenkymmentä juhlakansan edustajaa lämpimään yhteiseen ruokailuhetkeen.  Ruoka-annokset olivat edelleen isoja ja maukkaita. Joey Luumäki osoitti suurta sydäntä ja heitti ryhmän iloksi mainion soolokeikan ikään kuin jälkiruoaksi. Soittotuokio oli hyvin Joeymäinen. Nokkelilla sutkauksilla höystettyä akustista kitarointia, jossa pikku fibat siellä täällä olivat sallittuja. Joey oli kantanut esiintymiskorokkeelle mukanaan kasan erilaisia päähineitä, joita hän vaihteli aina biisin fiiliksen mukaan. Välillä kutreilla keikkui stetson, välillä kiinalaistyylinen, tähdellä varustettu lippalakki. Kappalelistalla oli niin Joeyn omaa tuotantoa, kuin myös Peitsamoa ja Nurmiota. Tavallisen pulliaisen blues toimi tuohon hetkeen täydellisesti.

Huvittavana yksityiskohtana kuulin eräiden rahamiesten vedonlyönnistä, joka koski meikäläisen turnauskestävyyttä. Eivät muistaneet, että huolellinen valmistautuminen on puoli turnausta. Korkean paikan leirillä valmistautuminen synttäriviikonlopun haasteisiin oli sujunut viimeisen päälle hyvin, joten pitkää nenää oli uskonsa menettäneille luvassa.

Plevnan jälkeen oli vielä aikaa virittäytyä päätösiltaa varten. Omena-hotellissa kävi vilske eri huoneiden välillä ja kyllä kait meidänkin huoneessa kävi parikymmentä henkilöä piipahtamassa. 

Jeke

(Kuva: Catti)

Hartza, Leena, Riina & Ville Vee:

Soppailua

Hyvää ja ravitsevaa oluessa haudutettua liharuokaa Plevnaan hyvän taustamusiikin säestyksellä. Tällä kertaa paikalle valuikin runsaasti ramohenkisiä ihmisiä, jopa uusiakin tuttavuuksia. Omaan pöytääni tarjoilija toi eteeni mallaspossua, ja tuntui kolmatta päivää juhlivana että peiliinkös tässä nyt katsotaan, vai velikö siinä tuotiin eteen. Joeyn akustinen keikka virvoitti hyvän tunnelman, vai sanoisiko iloisen bluussin, ja stout tuntui soljuvan hyvän musan tahdissa jouhevasti.

Hartza

Lauantaina kunnon kävelylenkki Peltosen Hannun divariin Komisario Palmuun ennen siirtymistä Plevnaan. Voi ihme, ovella tuli esittäytymään Vandaalien Häkli.  Vau!  Kiitos sille, joka tarjoili pöydässämme Jägermeistereita. Join Anunkin enkä koskaan tarjonnut tarjoajalle takaisin. Tule vaatimaan omasi pois seuraavalla kerralla. Ramosoppa oli maukasta hengen ja ruumin ravintoa. Sen Joeyn korealaislaulun halua ehdottomasti kuulla uudestaan.

Leena

En jaksa lakata ihmettelemästä omaa loistavaa turnauskestävyyttäni. Lauantaina ei ollut mitään ongelmia suoriutua kahdeksi Plevnaan Sopalle, vaikka nukuttua oli tullut vaivaiset 6 tuntia. Piristyin entisestäni, kun heti paikalle päästyämme Pitkä Mies tuli halimaan. Mukava vastaanotto! Pari tuntia kului ihan siivillä hyvässä seurassa murkinasta ja Joeyn Luumäen musisoinnista nauttien. Kiitokset vielä IR-Teemulle organisoinnista!

Riina

Plevnan makkarapannu, sekin oli parempaa kuin muistelin. Hitsit.

Ville Vee

"Trubaduurihattuja biisin tyylilajin ja tunnelman mukaan" (kuvat: M!ka).

Joey Luumäki:

Linjana Radio Nova

Päätin, että akukeikan linjana on Radio Nova. Koska en ole koskaan kuunnellut Radio Novaa, linja saattoi lipsua. Petri Hohenthalin muistoa kunnioittaakseni käytin trubaduurihattuja, biisin tyylilajin ja tunnelman mukaan vaihtaen, tai sen unohtaen. Vippe & Heiskanen -parivaljakon Vippe päätti käyttää yhtä hatuista myös perinteiseen "soittajalle pysäköintirahaa" -keräykseen eli skramblaukseen. Kiitos kaikille palkanmaksajille! Muistutan kuitenkin niitä kahtatoista henkilöä, jotka osallistuivat viisisenttisellä, sekä niitä 23:a, jotka osallistuivat kymmensenttisellä, että Tampereen pysäköinninvalvontalaitos hyväksyy vain 20 sentin ja sitä suuremmat kolikot. Woimasoinnun levymyyntikin tuntui hyväksyvän isoimmat rahat mieluusti.

Trubakeikalla laulu ja soitto meni totaalisen persiilleen, mutta onneksi se kuulunut kauas. Mut kutsuttiin luovuttamaan verta just reissun alla, ja verenhukanko takia sitten vasuriin iski aikamoinen kramppi, joka vaikeutti hommaa niin että piti välillä jopa lopettaa soitto kesken biisin. Muistisääntöni tai oikeastaan muistamattomuussääntöni kuuluu: "Päässä ei ole kolmea ässää". Nuo ässät ovat Sanat, Sävel ja Soinnut, eikä sääntöön tullut poikkeuksia tälläkään keikalla.

 Joey Luumäki

"Great President Kim Il-Sung Will Always Be With Us" (kuva: M!ka).

Biisilistat

Ramosoppa

Lauantai

Joey Luumäki (soolo):

Yölinjalla

Bensaa suonissa

Tiina menee naimisiin

Kurjuuden kuningas

Tavallisen Pulliaisen blues

Bourbon Street

Roadrunner

Brown Eyed Girl

Under the Boardwalk

Wellamo-laiva

It Came Out of the Sky

Raju rockabilly paukkuu

C'mon Everybody

Siipi lonksuu niin

Mikan oma WWW

Koira

Huda huda!

Harry Hevonen

Ei kai Hectorillakaan ole helppoa

Uskon Beatleksiin

Nerohvirran Oraakkeli

Lenin-setä asuu Venäjällä

Great President Kim Il-Sung Will Always Be With Us

Sammakkalaulu

"Ehkä nämä, ei soittojärjestyksessä."

- Joey Luumäki -

 
 

 

Kävijälaskuri