www.ramopunk.com

Tampere 5.-7.3.2009

7v-keikkaraportti -etusivulle

Yleisöä Joey Luumäki & Tappajatomaattien keikalla (kuva: joku tyyppi Hartzan kameralla).

Leena:

Hauskempaa löytää voi ei milloinkaan

eli suppea keikkaraportti M!kan ramopunk-sivujen 7-vuotisjuhlista Tampereelta 5.-7.3.2009

Olin jo hyvissä ajoin päättänyt, että nämä kekkerit juhlitaan kokonaan.  Hotelli Paasonen Tammelassa tarjosi majoituksen, ja emäntä-Eelin lähti ensimmäiseksi illaksi mukaani Vastavirtaan.  sain hänet houkuteltua Debbien surfpopilla. Sushin ja kuplajuoman virkistäminä saavuimme paikalle juuri ennen The Loosen keikkaa. Vaikka torstaina väkeä ei ollut vielä valtavasti, meno oli mainiota. The Loose oli mukava uusi tuttavuus, Debbie cool kuten aina, vaikka alussa olin laulumiksausongelmia, ja Normaaliryhmä sai toteamaan, että Eput tekivät silloin joskus hiton hyviä biisejä. Väärät vieraat jäi näkemättä, koska pelkäsin, etten jaksa kolmea iltaa. Höh. Jaksoinhan mä.

The Loose (kuva: M!ka).

Perjantaina nukuin ruhtinaallisesti ja kävin morjenstamassa hotelli Paasosen alakerrassa työpaikkaansa hallinnoivaa Laesterän Maria, joka on muun muassa vastannut kaikista Luonteri Surfin levyjen kansista. Mari ei päässyt mukaan, mikä harmitti.  Eskotaksi toimitti Vastavirran pihalle, jossa Laura jo odotteli malttamattomana lippuaan. Perjantain kattaus oli niin huikea, ettei voinut muuta kuin haukkoa henkeään – siis myös musan takia, eikä ylenmääräisen pogoamisen.  Joey pitäisi keksiä jos sitä ei olisi jo keksitty, ja Iskuryhmä toimii sekä Pasitta että Pasilla, vaikka oli kyllä tosi mahtava nähdä Pasi taas lavalla. Taisi jopa kyynel kohota silmään Jouluksi Jamaicalle –biisin aikana. Vihanneksia ei tarvita kuin kolme, ja rytmisoppa on niin maukas, että se sulaa suussa. Rehtori Reponen jr. on mun idoli, tosi hyvä keikka Rehtoreilta kaikkinensa, ja kyllä Hekon veto Surftytön soinnuilla lämmitti. Oli hupaisaa katsoa miten Rehtori Mikkola muuntautui sujuvasti Poikien Samiksi.  Poikien levynjulkkarikeikka oli silkkaa rautaa. Mä en ymmärrä miksei Miika ole supertähti. Mikä tätä maailmaa vaivaa?

Miika (kuva: M!ka).

Mailalla lyötiin oikeaa paikkaa, ja Piitse osoitti heti olevansa mies paikallaan löytämällä erään kadonneen jäsenkortin. Taisi tulla baarissakin käytyä. Kiitos sille, joka tilasi tilataksin, ja Hannalle ja Toijalan Kallelle seurasta.  Ja muille. Vähän jäi vaivaamaan se, että rohkeus petti mennä tanssimaan Popedaa Ilpon kanssa.

Lauantaina kunnon kävelylenkki Peltosen Hannun divariin Komisario Palmuun ennen siirtymistä Plevnaan. Voi ihme, ovella tuli esittäytymään Vandaalien Häkli.  Vau!  Kiitos sille, joka tarjoili pöydässämme Jägermeistereita. Join Anunkin enkä koskaan tarjonnut tarjoajalle takaisin. Tule vaatimaan omasi pois seuraavalla kerralla. Ramosoppa oli maukasta hengen ja ruumin ravintoa. Sen Joeyn korealaislaulun halua ehdottomasti kuulla uudestaan.

Jack Addict (kuva: M!ka).

Välissä kävin hakemassa junalta Petran majoittautumaan hotelli Paasoseen, ja sitten kipin kapin taas Vastavirtaan. Jack Addictia oli kiva katsoa: alussa näkyi lievää hermostusta, mutta yleisön lämpö tarttui pian soittajiinkin. The Tarjasista pidän yhä vain enemmän ja enemmän. Himanes olisi valmis vaikka mihin ympyröihin. Kakkahädän keikan aikana jäin vähän suustani kiinni, sääli. Tuntui vain, että tahti oli niin kova, ettei ehtinyt kenenkään kanssa puhua. Joey ja Tappajatomaatit ovat toivottavasti tulleet jäädäkseen. Vihanneksien kieliosaston taidokasta soittoa ymmärtää arvostaa myös virvokkeita nauttinut henkilö, ja Joeyta ei taida voida koskaan kuulla liikaa.

Illan huipensi vegaaniannoksen jonottaminen Vaakon Nakilta ja kyyti Tammelaan Hallutaksilla, kiitos Hallu!

Ääni jäi Tampereelle, mutta siitä on perheeni vain iloinen, eli mulla on kotona Onnellinen perhe ja itsellä onnellinen sydän. Nyt taas jaksaa – seuraavaan keikkaan. Jee jee yykaakoonee! Kiitos myös kaikille niille ihanille, joita en tässä maininnut.  Hiton hienoa sakkia!

Leena

"Toivottavasti Joey Luumäki ja Tappajatomaatit ovat tulleet jäädäkseen". 

Kuvassa Joey ja Peten välissä keskellä rytmimunilla säestävä "menninkäinen"

ei kuulu bändin varsinaiseen miehistöön, vaan nousi lavalla yleisön joukosta.

(Kuva: M!ka).

 
 

 

Kävijälaskuri