www.ramopunk.com

Tampere 5.-7.3.2009

7v-keikkaraportti -etusivulle

Poikien levynjulkaisukeikan yleisöä (kuva: Hartza).

Laura:

Perjantain ja sunnuntain välinen yö

Saavuin Vastavirralle vasta perjantaina, vaikka aloittajaiset olivat olleet jo torstaina 5.3.2009. Tupa oli täynnä hyvissä ajoin ennen yhdeksää, ja tunnelma aivan mahtava. Vanhoja ja vähän uudempiakin ystäviä tungeksi joka puolella ja Ramo-krääsää tarttui mukaan levymyyntikojulta.

Oli niin hienoa tajuta - jälleen kerran - kuinka Ramones-vaikutteinen musiikki voikin yhdistää meitä ihmisiä näin suunnattomasti! Se, että itse olin tänä viikonloppuna mukana on osin Riinan ja Ilpon ansiota. Jos en koskaan olisi tavannut heitä Juvalla 2001, niin tuskinpa olisin edes tiennyt Ramopunk.com-sivuista, ja lähtenyt Tampereelle 7v-bileisiin. Juvalta tarttui mun elämään pari muutakin niin ihanaa ihmistä, että heidät tunteminen, ja seuransa näissä ramobileissä oli yksi hienoimmista asioista. Ilo ylimmillään sekä ihmisistä, että musiikista. Allright!

Kaikki perjantain bändit soittivat aivan uskomattomalla asenteella! Uskallan väittää, että jokainen bändi soitti viime viikonloppuna yhden parhaista keikoistaan! Kenellekään ei jäänyt epäselväksi, että näihin kekkereihin tultiin pitämään hauskaa. Hyvin uppos.

"Riemastuttavaa punk-asennetta Iskuryhmältä" (kuva: M!ka).

Riemastuttavinta punk-asennetta tarjosi Iskuryhmä; bändin soitettua biisin tai pari, yleisön joukosta tulee tyyppi laulamaan. Välillä kyseinen rocktähti hyppäsi takaisin yleisön joukkoon, mutta kipusi taas kohta takaisin lavalle. Mietin, että aika hyvin vetää. Onneksi keikan jälkeen selvisi, että no sehän oli niiden laulaja Pasi! Rock! Siis punkrock!

Uskomattoman tyyliuskollista ramopunkkia kuultiin reilut neljä tuntia. Rehtorit punkrokkas tuttuun tyyliin, ja sellasella energialla, että yes. Pojat päättivät ansaitusti perjantai-illan. Aikataulu oli venähtänyt sen verran, että valomerkin aika oli jo mennyt, mutta bileet jatkuivat. Siinä määrin tarmokkaasti tuli pogottua, että katossa olevat ilmastointiputket olivat keränneet kosteutta ja valuivat vettä. Kyllä tarkeni.

Pojat (kuva: M!ka).

Aivan kaikki ennakkolipun hankkineet eivät joko jaksaneet tai päässeet paikalle lauantaina. Näin ollen Vastavirralla oli ehkä vähän väljempää kuin perjantaina, mutta se ei tarkoittanut sitä, etteikö ihmisillä silloinkin olisi ollut ylimääräistä kaljaa, jota riitti niin vaateille kuin laukullekin... Muutama hieman liian päihtynyt juhlija latisti tunnelmaa, mutta onneksi vain hetkellisesti. Lauantain ensimmäinen bändi Jack Addict kirvoitti n. kolme punkkaria tanssimaan niin riehakkaasti, että puoli ravintolaa vaivoin riitti tanssilattiaksi. Muut suhtautuivat bändiin hillitymmin. "Kyllä ne soittaa osaa", sanoi joku yleisöstä.

Joey Luumäki ja Tappajatomaatit aloittelemassa ensimmäistä keikkaansa (kuva: M!ka).

Eiliseen tapaan kaikki bändit yllättivät iloisesti, ja meininki oli jälleen ennen kokematon. Joey Luumäki ja Tappajatomaatit lauantain viimeisenä bändinä räjäytti viimeistään koko Vastavirran. Aivan huippu energinen esitys, ja kyllä meitä Ne Luumäet-faneja hemmoteltiin. Sellaset biisivalinnat, että vau ja thanks!

Laura

 
 

 

Kävijälaskuri