www.ramopunk.com

Tampere 5.-7.3.2009

7v-keikkaraportti -etusivulle

Mies paikallaan - Vastavirta-klubin äänimies Paukku (kuva: M!ka).

Jeke:

Torstai: Synttäreiden säpäkkä startti

En ole koskaan odottanut mitään muita synttäreitä yhtä malttamattomana kuin näitä. Kun M!ka aikoinaan kertoi järjestävänsä 7-v. bileet, alkoi heti kihelmöivä odotus ja siitä on jo kauan. Onnekseni M!kalla oli niin hyvä pelisilmä, että oli ajoittanut synttäriviikonlopun hiihtoloman kohdalle, jolloin itselläkin oli mahdollisuus osallistua jo torstaina.

5-vuotissynttärit olivat huikeat bileet, mutta nyt kaikki oli vielä parempaa, syvempää ja elämyksellisempää, kun oli tutustunut niin moniin ihmisiin tässä matkan varrella ja tiesi mitä odottaa. Myös soittajiin tutustuminen rikastuttaa entisestään näitä meininkejä. Asioiden ja kokemusten jakaminenhan on eräs elämisen peruskallioista.

Haastattelusession jälkeen oli hienoa tepastella Omena-hotellissa, kun tuttuja vilisi. Oma juhlahumuni alkoi oikeaoppisesti Vaakon nakilta, jonne vastoin Ilpon taktiikkaa saavuimme taksin sijaan bussilla. Päivällisen jälkeen siirryimme Samin, Jonnan ja Keikan kanssa sisätiloihin, jonne oli jo jonkin verran porukkaa saapunutkin.

Torstai-illan juontaja Iskuryhmä Teemu valmistautumassa illan urakkaan (kuva: M!ka).

Sen verran myöhään ehdimme pelipaikalle, että kovin pitkiin turinoihin ei ystävien kanssa jäänyt aikaa. Woimasoinnun levyvarastoa toki ehdin käydä harventamassa. Pian lavalle nousi illan juontajana toiminut Teemu Iskuryhmästä. Teemu on ilahduttavasti ottanut roolia ramopunk-skenen suhteen.

The Loose villistä idästä (kuva: M!ka).

The Loose Kuopiosta aloitti bändimaratonin. Jätkillä on tiukkaa soitantaa ja monista Ramones-covereista esimerkiksi Bonzo Goes To Bittburg rullasi todella mahtipontisesti. Aloittajan rooli varsinkin arkipäivän pippaloissa vaikutti yleisön osallistumiseen Loosen tarjoiluun, mutta sentään muutamat uskaltautuivat jorailemaankin.

Miika soitti 7vee-bileissä torstaina Debbien ja perjantaina Poikien kanssa (kuva: M!ka).

Debbien kokonaisen keikan näkemistä olin jo odottanutkin.  Setti sai nimenmukaisesti Äkkilähdön. Väkeä, jota illan aikana oli paikalla päälle 50 lipun maksanutta, valui jo enemmälti lavan eteen. Hyväntuulisuudestaan tunnettu Murkku virnuili tuoreena isänä, jos mahdollista, entistäkin leveämmin väsyneenä, mutta onnellisena. Miika on Debbiessä enemmän taka-alalla, antaen tilaa Outille, jonka kevyt nuotti sopii Debbien melodioihin. Miikan tavaramerkki, tarttuvat kitarariffit, soivat myös Debbien musiikissa. Jaakko, joka Murkun lisäksi on myös Odorantti, kannuttelee suurella sydämellä. Mojovimmat hetket koin Kallen kamalien kalapuikkoviiksien lisäksi Ramo-auton kyydissä ja encoren tarttuvassa Debbie ja Joey  –biisissä. Samainen setti on soitettu myös Eräjärvellä.

Normaaliryhmä (kuva: Riina).

Iskuryhmän soittajista koostuva Normaaliryhmä, soitti nasevasti napatun nimensäkin perusteella  Eppu Normaalin vanhaa tuotantoa, keskittyen lähinnä legendaarisen Maximum Jee& Jee:n kappaleisiin, joita oli 13 biisin setistä kahdeksan. Normaaliryhmä aloitti heti iskevästi Kaljanlanttauslaululla ja sai yleisön puolelleen heti ensitahdeista alkaen. Ryhmä soitti järkyttävän hyvin Eppu-biisejä ja esimerkiksi Kamat lujilla sai levyvetoa paremman käsittelyn. Liekö Eput kuulleet treenikämpän seinien läpi Normaaliryhmän soittoa, sillä myös he ovat sovittaneet kyseisen kappaleen uuteen, rullaavaan sovitukseen menossa olevaa vanhoista lauluista koostuvaa kiertuetta  varten? Myös kitaran varressa intoillut Teemu sai oman lauluosuutensa John Fogertyssa. Mieleeni jäi erittäin hyväntuulinen ja energinen veto. Pop pop pop sekä setin päättäneet Hunninkolla sekä Kitara ja kivääri olivat yksittäisiä makupaloja esityksestä, joka ei varmaankaan jää pelkästään tähän synttärivetoon.

Väärät vieraat valtasivat lavan illan lopuksi. Setin alku meni itsellä haastattelun merkeissä, mutta setin loppupuolelle ehdin itsekin toteamaan Vieraiden energisen meiningin. Yleisö eli vauhdilla mukana ja ainakin Keikka sai hyvät hiet riehuttua.

Jeke

Väärä vieras Anna vauhdissa (kuvat: M!ka).

 
 

 

Kävijälaskuri