www.ramopunk.com

Tampere 5.-7.3.2009

7v-keikkaraportti -etusivulle

(Kuva: M!ka)

Artistien kommentteja ja biisilistoja

Perjantai

Sisällysluettelo:

Juontaja Ramo T.A. Mikkonen: Suomen nuoret!

Joey Luumäki: Sooloilua

IR-Tuuska (Iskuryhmä): Rok!

Vihannes Pajunen (70-LV): Hienoa katsoa edessä bailaavia

Vihannes Chemo (70-LV): Jännä piirre bändihommissa

Rehtori Reponen Jr. (Rehtorit): Reksien osalta huima ilta

Kaide (Pojat): Hyvä meno

Biisilistat

(Joey Luumäki, 70-luvun Vihannekset, Rehtorit ja Pojat)

"Tervehdys Suomen nuoret! Olen Ramo T.A. Mikkonen, teille Herra Majuri..." (kuva: Hartza).

Juontaja Ramo T.A. Mikkonen:

Suomen nuoret!

T.A. pani ilolla merkille Timopunk.comin syntymäpäivillä vallinneen riehakkaan, mutta lämpimän tunnelman. Itse olen koulutukseltani majuri.

Minä sain luultavasti nostettua ajoittain seisahtunutta atmosfääriä Suomen oloissa poikkeuksellisella medaitaidokkuudellani, näkemykselläni ja karismallani.

Eräänä huippukohtana näkisin tilanteen, jossa Suomen Mediataivaan Ykköscowboy pitelee Pina T.A.Mikkos-nukkea mikrofonin edessä ja katsoja Nimi Muutettu huutaa: "Popeda!"  

Lopuksi: nämä Pojat -yhtyeen kappaleet tekivät syvän vaikutuksen Res.Idiotiin: RUK, Saatanan Nina ja Mikkonen lähtee Kaliforniaan.

Majuri Ramo T.A. Mikkonen (perjantai-illan juontaja)

Joey Luumäki esiintyi perjantaina soolokeikan lisäksi Vihannesten encoressa (kuva: M!ka).

Joey Luumäki:

Sooloilua

Soundcheckissa soitin ekan säkeistön ja kertsin kappaleesta Mua väsyttää. Totesin, että pikkuruinen MicroCube toimii, eli turhaan tuli raahattua peräti 30 senttimetrin kokoinen pikku-Peavey varastädäriksi. Kitarana oli tällä kertaa musta Esrite Trashmaster. Punainen Trasu kävi juuri huollossa, enkä kerennyt virittää sitä huippuvireeseen.

Asiaankuuluvan yhteislauluosuuden jälkeen soitin muutaman sellaisen oman biisini, jotka eivät päätyneet M!ka-EP:lle. Mua on pyydetty osallistumaan Ramoviisuihin, ja niitäkin varten piti sitten säästellä jotakin, eli settiin tulivat just ne huippubiisit, mitä laarin pohjalta löytyi. Mä en lähde huvipuistoon on sikäli hauska biisi, että sen kertsissä on Ramones -sointukierto ja pelkkää duuria, mutta melodia on niin surumielisen laahaava jollotus, että Olli Lindholmkin olisi siitä ylpeä.

Seuraavaksi soitin pari Luumäki-biisiä, jotta yleisöllä olisi jotain tutumpaakin kuunneltavaa. Sinä putosit sillalta on muka niin vaikea soittaa, että sitä ei juuri Luumäki-livenä vedetty. Tällä kertaa se taisi mennä minulta suurin piirtein oikein, mihin ehkä vaikuttaa se, että olin harjoitellut biisiä ihan Archie'a varten - harmi ettei Archie päässytkään paikalle. Kadunlakaisija tuli itselle vähän yllätyksenä, toivoikohan joku sitä? 

PolAMK:lle omistamani Minusta tulee isona poliisi on yli 20 vuotta vanha lastenlaulu, jollaisia tein siis ennen kuin mulla oli lapsia. Mulla oli Kapteeni Vihaisen kanssa vuonna 1988 proggiksena tehdä lastenlaululevy, mutta niinhän sekin levy jäi tekemättä. Niin ja joo, alkunauhana oli Wavy Gravy -kokoelmalta löytyvä Selwyn Cox: His Name Is Jesus, joka kertoo M!kasta.

Joey Luumäki

Iskuryhmä Tuuska (kuva: M!ka).

Iskuryhmä Tuuska:

Rok!

Iskuryhmä oli perjantain toinen akti, heti Joey Luumäen jälkeen. Jossain muissa bileissä aikainen soittoaika olisi saattanut ketuttaa, mutta ei Ramopunk.com:n 7-v bilessä. Tupa oli nimittäin täysi jo yhdeksään mennessä ja väki hyvässä juhlatunnelmassa.
Oltiin poikain kanssa valittu settiin läjä uusia biisejä, sekä vanhempia yleisölle tutumpia ralleja. Uudetkin biisit saivat hyvän vastaanoton ja Ramoviisuistakin tuttu Kutosdivariin tuntui uppoavan mainiosti. Pasikin kävi lurauttamassa osan biiseistä ja se tuntui villitsevän jengiä mukavasti. Jouluksi Jamaicalle meni jopa liikuttavan puolelle...

Toisin sanoen, hauskaa oli, muut bändit oli myös loistavia, yleisö oli mahtava ja kaikin puolin jäi kinkereistä hyvä maku! Toivottavasti vastaavaa saadaan juhlia viimeistään kolmen vuoden päästä Kiitokset M!kalle ansiokkaasta pioneerityöstä ramopunkin saralla myös Internetin puolella! ROK!

Iskuryhmä Tuuska (Iskuryhmä)

Vihannes Pajunen (kuva: Hartza).

Vihannes Pajunen:

Hienoa katsoa edessä bailaavia

70-luvun Vihannekset soitti toisen keikkansa tänä vuonna ja mikäpä oli soitellessa. Ekahan oli Vandaalien lämppärinä Kuudennella linjalla helmikuussa. Nyt paikkana Vastavirta ja Ramopunk.comin 7-vee-bileet. Bändihän on ollut kohtuullisella tyhjäkäynnillä viime aikoina ja erinäisten solistipuolen söhläysten seurauksena tunnelma ei ole ollut kemiallisesti ihan kohdallaan. Niinpä fiilis oli toisaalta odottava ja iloinen, mutta samalla vähän pölmästynyt. Mitäs tuleman pitää? Vihannessakki saapui Vastavirralle kukin tahoiltaan lähes samanaikaisesti ja meininki miittingissä ja soundcheckissä oli hyvä. Alkunauha pyörimään ja lavalle, tuntui vähän alkumusa pitkältä, mut kone käynnistyi mukavasti. Avauskappaleena oli varta vasten tilaisuuteen väsätty biisi nimeltään Seitsemän. Vähähköt soittomäärät loi sellasen yritteliään tunnelman.

Loppusetti menikin fiiliksellä lähes autopilotti päällä. Meinaspa biisi Mun mielestä makein unhottua kelkasta kun tihrustellen silmä hyppi väärälle riville. Sen verran korkeella sykkeellä mentiin. Kyllähän noihin jätkiin luottaa, ku vuoreen ja sai keskittyä vetämään omaa tonttiaan. Jo aikoja sitten on suosiollisesti jättänyt huumorinviljelyn sen lajin taitajille ja me keskitytään olemaan aika pitkälti omana itsenämme. Eli varsinaista shouaamista ei  70LV harrasta, vaan vedetään vaan. Musa ja meininki puhukoon puolestaan. Hitto ku on niin hienoa katsoa edessä antaumuksella bailaavia, nauttivia ihmisiä. Saa bändin tuntemaan itsensä staroiksi ja tärkeiksi. Vikaan biisiin Joey Luumäki saatiin mukaan heittämään oman biisinsä Minä diggaan Peitsamoa. Hiki tuli, kapulat pysy handussa ja ääni tuli rääkästyä suht piippuun. Eli hyvä keikka! Kiitos erityisesti ramoneuvos M!kalle.

Kuten Pete jo jossain haastiksessa totes on vuosi 2009 bändille vedenjakaja. Toiminta jatkuu tietty, mut pääpaino on nyt uuden tuottamisessa ja palasten kokoilemisessa. Kiitos kaunis kaikille hienosta vastaanotosta ja muutoinkin kannustavista kommenteista. Oli mukavaa myös vaihtaa ajatuksia pitkästä aikaa Hekon kanssa. Elämä jatkuu ja Vihannekset keskittyy musan tekoon joksikin aikaa. Sitä erinomaista biisiä metsästellessä... tänäänkin.

Vihannes Pajunen (70-luvun Vihannekset)

En pidä laskuista.
Ne on vaikeita.
Ravintolalaskun teen.
Pääsen lopputulokseen.

SEITSEMÄN! Kuolemansyntiä.
SEITSEMÄN! Maailman ihmettä.
SEITSEMÄN! Turkan veljestä.
SEITSEMÄN! Lihavaa vuotta.      

Jeejeejeejee Ramopunk piste com!

WO-O-Oo-o-oo
WO-O-Oo-o-oo

En pidä laskuista.
Ne on niin kalliita.
Nahkarotsi ylleni.
Enkä laske alleni.

SEITSEMÄN! Oikein.
SEITSEMÄN! Merta.
SEITSEMÄN! Kertaa seitsemän.
SEITSEMÄN! Päivää.

Jeejeejeejee Ramopunk piste com!

                       + (Seitsemän! samuraita, Seitsemän! Hunnun tanssi. Seitsemän! Merta, seitsemän! Kertaa seitsemän... yms.improvisaatiota)

(70-luvun Vihannekset: Seitsemän)

Vihannes Chemo (kuva: M!ka).

Vihannes Chemo:

Jännä piirre bändihommissa

Bänditouhuissa on semmoinen jännä piirre, että asiat tuntuvat usein toisenlaisilta kuin mitä ennakkoon kuvitteli. Kuten jos menee treeneihin vähän väsyneenä, eikä ole täyttä energiaa mukana, huomaakin yhtäkkiä innostuvansa makeasta soundista, uudesta biisistä tai jostakin niin, että jälkeenpäin voi todeta treenien olleen ihan älyttömän hyvät.

7-vuotisbileissä oma huomioni keskittyi ennakkoon lähinnä Tappajatomaattien keikkaan. Vihannesten kanssahan on jo takana muutama vuosi ja kaikenlaista aktiviteettia, joten keikassa ei siis ollut paljoa miettimistä etukäteen. Senkun mentäisiin, tehtäisiin mitä osataan, ja se olisi siinä.

Niinpä soittaja pääsi jälleen kerran yllättymään bänditoiminnassa: Vihanneskeikka oli erityisen hauska soittaa, ehkä mukavin Vihanneskeikka ikinä. Yleisöllä oli tässä tietysti valtava rooli. Lisäksi jengi selvästikin tunsi biisit paremmin kuin aikaisemmilla keikoilla ja oli musassa mukana. Kaiken kaikkiaan bileissä oli muutenkin yllättävän hauskaa, vaikka ramojengi ennakkoon tiedetäänkin takuumukavaksi ja -positiiviseksi.

Perjantain muista artisteista Joey oli mainio (ja ehkä vielä mainiompi Sopassa tai sitten olin vain siellä vielä sopivammassa mielentilassa) ja Iskuryhmä energinen Pasin osittaisesta puuttumisesta huolimatta. Rehtorit ovat hienossa vedossa, mikä nostaa ennakko-odotukset tulevan levyn suhteen todella korkealle. Muista perjantain artisteista ehdin kuitenkin keskittyä täysillä vain Poikiin, jotka ovat mahtavassa keikkakunnossa, ja uusi levy on loistava.

Kiitokset kaikille ja aivan erityisesti M!kalle, joka tämän kaiken meille mahdollisti. Kultaisen pesäpallomailan oikea osoite on todellakin Pispalanvaltatie 39, 33250 Tampere

Chemo (70-luvun Vihannekset)

Rri Reponen Jr:

Reksien osalta huima ilta

Oli Reksien osalta huima ilta. Tuolle yleisölle ei tietty pätkääkään jännittänyt mennä esittämään uusia biisejä, joita setissä oli jokunenkin - palkitsivat ottamalla uutuudet hyvin vastaan! Kaikin puolin huippu veto, ei voi muuta sanoa. Niin nasta ilta ja mukavaa jengiä, että ois pitäny hommata itsensä paikalle lauantainakin. Ai juu, Iskuryhmä oli muutekseen kova.

Rehtori Reponen Jr. (Rehtorit)

Rehtorit Heko ja Reponen Jr. (kuva: M!ka).

Rri Heko:

Ketä meitä on?

Muistokirjoituksella aloittaminen oli virkistävää! "ja kattoo Ramounssii, Ram Ram Ram Ram Ramounssii"-rivin jälkeen alkoikin taas kunnon vaakalento. Uudet biisit alkaa löytää paikkansa soittajien selkäytimissä ja lihasmuistissa- ainakin Vakain aikein ja harkiten meni jo ihan autopilotilla. Haudankaivajassa sirkkelöity sormi oli koko ajan 0,3 sekuntia jäljessä- kiva oli kuitenkin kattella sitä ja hoputtaa menemään: taivu! Ei siihen suuntaan!
Kotoisa ja hurmoksellinen olo tälläisessä paikassa tälläisen yleisön edessä. Uudella levyllä on paikallaolleille biisi nimeltä Ketä meitä on?

Juontaminenkin oli kivaa ja illan esiintyjät vinkeitä ja hauskan näköisiä lavapersoonia. Joey on yksinään jotenkin...hassu ja huoleton ja vakuuttavasti pihalla: "emmä oo TAASKAAN kerenny treenata ja missässe biisilistakin on ?"

Rehtori Heko (Rehtorit)

Kaide (kuva Hartza).

Kaide Boy:

Hyvä meno

Hyvä meno ja uusia biisejä oli kiva soittaa.
Ja mikäs sen hienompaa kun nähdä hangon keksejä yleisössä.

Kaide (Pojat)

Biisilistat

1.synttäripäivä

Perjantai

Joey Luumäki (soolo):

Mikan oma WWW

Sä lähdit kävelemään

Tyttö ja ilves

Mä en lähde huvipuistoon

Sinä putosit sillalta

Kadunlakaisija

Minusta tulee isona poliisi

Iskuryhmä:

???

70-luvun Vihannekset:

Seitsemän

Majakanvartija

Me kävelemme keskuudessanne

Joey Ramone

Sekaisin Seiterässä

Valamoon

Kotkan meripäivät

Hai sen sai

Sä oot rok

Mun mielestä makein

Sit sä tulit oikeesti hulluksi

Nousukausi-rock

encore:

Minä diggaan Peitsamoa 

(feat. Joey Luumäki)

Rehtorit:

Muistokirjoitus

Kovan päivän yö

Maailman huonoin tv

Vakain aikein ja harkiten
Haudankaivaja

Vainolaulu

Ei se siitä

Poikaystävä

Kansainvälinen salaliitto

Nuorempi kuin koskaan

Surf-tyttö

Uimavalvoja

Punk rock

encore:
Perjantain ja maanantain välinen yö

Käyttäydy!

Pojat:

Ketä sä rakastat

Rauman Kimmon juhannus

Nojaan kadun kulmaan

Lehmät lentää

Odotan vaan

Mari on förbi

Utajärven yöt

Kylätie

Tyttö

Sit-down tragiikkaa

Lottovoitto

SaatananSheena

Mikko lähteen Kaliforniaan

Nuori pölvästi

Boris Karloff

Yö-yhtye

Palaset

Eka kerta

encore:

Herra postimies

Pala maata

Veikkaat vaan

Lemmikkihautuumaa

Mä uskon meihin

 
 

 

Kävijälaskuri