www.ramopunk.com

Ramopunk.com 5-vuotissynttärit

 Tampere 1.-3.3.2007

 Takaisin Ramopunk.com 5-vuotissynttärit etusivulle

Timo:

Taas mennään!

Ramopunk.com 5v.-bileet ovat varsin käänteentekevä sessio elämässäni. Olen käynyt lukuisilla Poikien, Luontereiden (jopa Kalle totesi aikoinaan telakalla että eikö teistä pääse missään eroon?) ja Häiriköiden keikoilla aiemminkin. Mutta kaikki Onnit, Converse-kerhot, Puustockit ja muut hyvien ihmisten kohtaamiset ovat jääneet säälittävien tekosyiden takia väliin. "Tämä juhla ei jää" ajattelin kun juhlista aikoinaan luin, eikä totisesti jäänyt.

Torstai 1.3.07

Torstaina paikan päälle saavuttua tuli ensin tehtyä levy- ja rintamerkkikauppaa Hannun mainiolla tiskillä. Mukaan lähti mm. kuulemma viimeinen markkinoilta löytynyt Tribute to Ratsia- levy, joka soi helvetin
lujaa tätäkin kirjoittaessa.

Miikan laulama "Yö-yhtye" oli yleisön mieleen (kuva: M!ka).

Ensimmäisenä lavalle tepasteli Miika Söderholm. Miika veteli rutkasti Ypöjä, kas kummaa, aika hyvin. Keikan huippukohdiksi nousivat silti ehdottomasti Danny Seis, Hämeentie ja ennen kaikkea Yö-yhtye. Olen ikäni asunut Porin seudulla, ja sattuneista syistä kyseinen pop-ralli väänsi hymyn aika kieroon naamallani. Loistava biisi! 

Seuraavaksi lavan valtasi Longshot Theoryn jälkeläinen, bändi jonka nimestä kellään ei taida olla täyttä varmuutta. Helvetin kova livebändi, ei voi muuta sanoa. Käydään mies mieheltä: rumpali, jos olisi tullut pois kannujensa takaa olisin lähtenyt karkuun. Basisti, ei varmasti ole tappanut kärpästä, eikä todennäköisesti tule tappamaankaan. Kitaristi-laulaja, miten ihmeessä noin pienestä ja teekkariopiskelijannäköisestä sällistä lähtee noin vihainen ääni? Eihän tuo hyväkäs edes näyttänyt avaavan suutaan... Toinen kitaristi-laulaja oli täynnä asennetta oluttaukoineen, ja silmäkulmasta löytyi sellainen pilke, jota harvoin lavalla näkee. Hieno bändi, mulle tuli Disco Ensemble mieleen, sanokaa mitä sanotte.

Illan päätti Kretiineiden PunkJukeBox, ja hyvin päättikin. Biisivalinnoista voidaan olla montaa eri mieltä, Suomi on täynnä hyviä Punkralleja, jos ette sattuneet tietämään. Mutta hienosti vedetty ja keikalla kitaraa soittanut ja laulanut herra kalju oli erittäin vakuuttava!

"Kretiinien Punkjukebox -keikalla kitaraa soittanut ja laulanut Herra Kalju oli erittäin vakuuttava!" (kuva: M!ka).

Perjantai 2.3.07

Perjantaina paikalle saavuttaessa oli Kretiinit taasen jo lopettelemassa, joten tämä meikäläiselle uudehko tuttavuus jää kommentoimatta. Hienoa silti, että on olemassa nuorempiakin bändejä, Heko alkaa olemaan aika "vanha". 

Odotin erittäin suurella mielenkiinnolla 70-luvun Vihanneksia. En ollut koskaan aiemmin bändiä nähnyt, mutta ei bändi todellakaan pettänyt. Loistava keikka, lisäksi Teenage Kicks pitäisi olla pakollinen vetäisy joka bändin joka keikalla. Mullan alta -ep on ollut aika kovassa kuuntelussa keikan innoittamana. Lisää odotellessa....

 

"70-luvun Vihanneksilla oli loistava keikka" (kuva: M!ka).

Seuraavaksi lavalle tepasteli aika pitkä jätkä. Joey Luumäki valtasi lavan ja meikäläistä miellytti ennen kaikkea Se lentokone. Mutta Joey hei, se särö oli aika lelumallia... Keikan lopussa jouduin poistumaan paikalta koska Ulvilalainen aamuvuoro painoi päälle. Torstai ja perjantai meni siis täysin selvin päin, tästä olin äärimmäisen katkera aluksi työkavereilleni, mutta tarina lauantaista kertonee sen miksi olen asian tiimoilta leppynyt mies. Perjantaista jäi tietenkin harmittamaan Häiriköt plays Misfitsin ja Poikien keikkojen missaaminen.

"Mutta Joey hei, se särö oli aika lelumallia..." (kuva: M!ka).

Lauantai 3.3.07

Lauantaina pääsin kello 14 töistä, hyppäsin kello 15 bussiin. Bussin takanurkassa tuli aloitettua tutustuminen päihteiden kiehtovaan? maailmaan. Jonnalle "aloittelemaan" ja Vastavirtaan joskus. Lauantain keikoista ei ole meikäläisellä isommin kommentoitavaa... mutta muistan ainakin Pasin, Leenan ja Reponen juniorin kanssa rupatelleeni.

"Häiriköiden keikalla olin tarinan mukaan vielä ollut paikan päällä..." (kuva: M!ka)

Häiriköiden keikalla olin tarinan mukaan vielä ollut paikan päällä. Sunnuntaina heräsin kotoa! Täysin epätodellinen fiilis, tarkistin lompakon, ei kuitteja.. Millä olen tullut? Ei tietoa.. Kun uskaltauduin ulkoilmaan, löysin pihaltani (portin lisäksi) taksikuitin. 130,40 € oli loppusumma. Tätä olen kysynyt aiemminkin, olisiko Epilään päässyt halvemmalla? Säilykeruoka on silti aika hyvää, kun asennoituu oikein.

Mutta kivaa oli, ja tosiaan uusia naamoja tuli nähtyä. Terveiset Hallulle, Samille, Pasille, Leenalle, Reposen nuorelle, Ilpolle, Rauman Kimmolle, Kuraattori Kurjen velipojalle siippoineen ja kaikille joiden kanssa lauantaina rupattelin. Rupattelin varmaan aika paljon. Ja Pasille lykkyä vatsanseudulle. Kiitokset menee M!kalle loistavista bileistä ja Jonnalle lauantaina käyttämättä jääneestä yösijasta.

Timo