M!kan RamoPunk-sivut

NE LUUMÄET LEHDISSÄ

ENSIMMÄISET ARTIKKELIT 1986-87

Takaisin ENSIMMÄISET ARTIKKELIT sisällysluetteloon

Takaisin NE LUUMÄET-LEHDISSÄ etusivulle

Jyrki Häyrinen, Voice, 9/86

Ne Luumäet

Ne Luumäet soittavat ytimekästä rokkia! Ramonesien pariminuuttisia melodisia sahauksia - klassikoita!  -Suomeksi! Tyylillä ja voimalla, jolla erotetaan miehet marjanpoimijoista!!!

Puolenkymmentä onnistunutta keikkaa Helsingin alueella kesän aikana. innostunut vastaanotto kautta linjan. Ne Luumäillä on FANEJA! Eikä vähiten rock-toimittajakunnan keskuudessa, jotka alkavat kohunsa, ennen kuin ensimmäistäkään vinyylipuristetta on saatavana. Kiinnostusta televisiosta, valtakunnallisesta radiosta, puhumattakaan provinssikaupunkien paikallisradioista. Outoa.

Syyskuisena iltana matkustan studiolle tekemään haastattelua. Ensimmäinen single on tekeillä. Reilusti myöhässä, hämärän jo laskeuduttua saapuu neljää nahkatakkista hahmoa. Valokuvaaja ei halua koskea reistailevaan salamaansa. Valokuvauksen kanssa on muutenkin ongelmia. Valokuvaaja haluaa vain istua tarkkaamossa ja polttaa taukoamatta ketjussa savukkeita. Kauheata pelleilyä. Haastattelun kanssa on vielä suurempia ongelmia. Nauhurikaan ei toimi. Koko touhu alkaa olla silkkaa punkkia.

Lauantai-iltapäivällä alkaa soittajajoukkio olla jo aika iloisessa tunnelmassa. Valokuvat on otettu. Nauhurikin on saatu toimimaan. Tungen sen tyhjien kaljapullojen, lenkkimakkarakuorien, lihapiirakoiden ja Heko Luumäen (kitara), Joey Luumäen (laulu), Kari Luumäen (basso) ja Kai Luumäen (rummut) keskelle. Nauhalle tarttuva puolituntinen alkaa ajasta viisi vuotta sitten, jolloin Ne Luumäet ottivat ensimmäisiä haparoivia askeleitaan.

Heko: -Alkuperäisistä tyypeistä on jäljellä Kari ja minä. Joey otettiin armosta mukaan viime kesänä, kun se väitti olevansa Joey Ramonen näköinen. Kaide liittyi mukaan nyt elokuussa.

Joey: -Otettiin pitkästä hakijajonosta reilusti ensimmäinen!